5 jaar ProTruckWash – van verzamelfactuur naar bedrijfsinformatiesysteem

 

Grafieken ProTruckWash
Op deze grafiek van ProTruckWash wordt de inkoop, verkoop en marge per product, per locatie weergegeven.

Promo Systems uit Langerak vierde in november het vijf jarig bestaan van het software pakket ProTruckWash. Dat zij allang geen onbekende meer zijn in de truckwashwereld blijkt uit het aantal gebruikers waaronder Flowmar, Post Kogeko, Truckwash Bodegraven, Van de Biesebos, Truck Cleaning Veghel en vele anderen.

ProTruckWash begon als software voor het automatisch aanmaken van verzamelfacturen. Nooit meer bonnetjes sorteren op naam, voertuig, prijs en korting en dan regel voor regel op een factuur typen. Dat was de belofte van ProTruckWash. Uit reacties van gebruikers blijkt dat die opzet succesvol is geweest. Monique Meulendijks van Truck Cleaning Veghel maakt met één druk op de knop rekeningen per dag, per week, per twee weken of per welke periode dan ook. Ook Klaus Broersma van Truckwash Bodegraven geeft aan er “enorm veel tijd mee te besparen”.

Inmiddels is de functionaliteit van ProTruckWash verder uitgebreid. Naast elektronische facturatie, automatische incasso, HACCP en een digitale handtekening op de opdrachtbon, biedt het pakket nu ook uitgebreide informatie over de exploitatie van de aangesloten wasstraten. Frans van de Biesebos daarover: “Ik vergelijk elke week de omzet per locatie met voorafgaande perioden. Zo houd ik de vinger aan de pols.” Ook Klaus Broersma kijkt regelmatig online naar het aanbod en de omzet per locatie.

Marco Eegdeman
Marco Eegdeman, directeur van Promo Systems “Groei door innovatie van ProTruckWash.”.

Volgens Marco Eegdeman van Promo Systems zijn de mogelijkheden van ProTruckWash nog lang niet uitgeput. “Hoe meer gegevens je opslaat in een systeem, hoe meer er mogelijk is. Dat begint natuurlijk met een koppeling naar je financiële systeem, maar je kunt er ook allerlei overzichten mee maken die je direct inzicht geven in de bedrijfsvoering. Ook is de beschikbare managementinformatie nuttig bij het uit onderhandelen van prijsafspraken, het inkopen van producten of voor rapportage aan aandeelhouders of aan de bank.” Voortgaand op het succes van de afgelopen 5 jaar wil Promo Systems de komende jaren in overleg met gebruikers de toegevoegde waarde van ProTruckWash weer verder uitbreiden.

Ga voor meer informatie en gebruikerservaringen naar www.truckwashsoftware.nl

ProTruckwash: software voor bonnen/factuur registratie

U herkent het waarschijnlijk wel het einde van de maand komt in zicht en u ziet de stapel met bonnen al liggen. Al die handgeschreven bonnen moet worden uitgezocht en tot factuur worden verwerkt. Om maar niet te spreken over de eventuele onleesbaar beschreven kentekens. Als de klant maar niet gaat klagen dat het niet zijn auto is geweest die is gewassen.

Eindelijk is het dan gedaan met het schrijven en verwerken van papieren opdrachtbonnen voor de Truckwash industrie. ProTruckWash kortweg PTW, neemt u al deze ellende uit handen. De bonnen worden namelijk digitaal aangemaakt, geprint en verwerkt. De chauffeur, de wasstraat en de klant krijgt allemaal de juiste, zeer duidelijke informatie.

Als voorbeeld, PTW factureert 250 opdrachtbonnen in nog geen 10 minuten. Na het opvangen van een aantal geluiden uit de Truckwash industrie, heeft Promo Systems B.V. uit Langerak 2,5 jaar geleden de eerste versie gemaakt van de applicatie PTW. Deze versie verzorgde de eerste vraag, het maken van digitale opdrachtbonnen om deze weer te verwerken tot facturen.

Sneller
In de loop van de tijd kwam de vraag of het systeem niet meer dingen kon doen, waardoor het allemaal nog makkelijker en sneller zou zijn. Om deze reden is er gekozen om een Pilot te doen met een nieuwe versie. Deze versie is tot stand gekomen na een uitgebreide inventarisatie van wensen die leven on de eigenaren van een Truckwash.
Deze wensen zijn vertaald in de huidige versie van PTW. Een aantal kenbare punten zijn

  • Volledige aansturing van de wasstraatmachine;
  • Te koppelen met meerdere vestigingen over internet;
  • Multiwash, opdeling in meerdere facturen van één opdrachtbon;
  • Exports naar financiële boekhouding.

Succes
De pilot is succesvol samen met Post Kogeko Truckwash Coldenhove in Maasdijk uitgevoerd. Hierbij zijn uiteraard ontzetten veel praktijk situaties naar boven gekomen, Vooral die praktijk situaties zijn handige oplossingen bedacht. Voor een ieder die graag meer wil zien en/of het eens wil proberen, er is een demo omgeving beschikbaar op internet.

Bron: protruckwash.nl